Warme boekweitsalade met spruitjes

Maak vandaag deze warme boekweitsalade met spruitjes en zet binnen een half uur een spannend en lekker vegetarisch gerecht voor 3 personen op tafel.

Ingrediënten voor 3 personen

  • 100 g boekweit
  • 0.25 tl jodiumhoudend zout
  • 300 g verse spruitjes
  • 1 bosuitje
  • 100 g blauwe druiven
  • 3 el raapzaadolie
  • 1 zakje Salad Mix met Tuinkruiden
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Kook de boekweit 15 minuten in water met het jodiumhoudend zout.
  2. Maak de spruitjes schoon, verwijder de buitenste lelijke blaadjes, snijd de harde kern uit de spruitjes en haal de blaadjes los. Maak het bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Was en halveer de druiven.
  3. Roerbak de spruitjesblaadjes en de bosui in 1 eetlepel raapzaadolie.
  4. Meng de Salade Mix met 3 eetlepels water en de rest van de raapzaadolie. Meng de nog warm boekweit met de spruitjesblaadjes en de druiven. Verdeel het over een schaal en lepel de dressing erover. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak en serveer de boekweitsalade met spruitjes direct.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?