WARME ABRIKOZEN met PASSIEVRUCHT-MASCARPONE

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Middags voorbereiden
  2. ABRIKOZEN;
  3. Wel de gedroogde abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water.
  4. PASSIEVRUCHT-MASCARPONE
  5. Halveer en pers de sinaasappels uit.
  6. Kneus het kaneelstokje
  7. .
  8. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook.
  9. Laat in 3-5 minuten indampen tot een stroop
  10. .
  11. Halveer de abrikozen, voeg toe aan de sinaasappelstroop en laat circa 5 minuten zachtjes koken
  12. .
  13. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit
  14. .
  15. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone.
  16. Hak de pitjes fijn en meng door de mascarpone
  17. .
  18. Schil de mango, en snijd deze van de pit af. Snijd in plakken van circa 4 millimeter.
  19. ''SAVONDS AFMAKEN:
  20. Verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn.
  21. OPMAAK BORD;
  22. Vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord.
  23. Leg er mango tegen aan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met de basilicum.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?