Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote jonagold appels
- 4 plakjes bladerdeeg ( of 1 grote rol )
- 80 gr marsepein
- 20 gr boter ( ongezouten )
- 1 eierdooier
- 4 tl fijne basterdsuiker
- vanilleijs voor erbij te serveren
Bereidingswijze
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne plakjes.
- Snijd rondjes van ca 10 cm doorsnede uit het bladerdeeg en rol de marsepein uit tot ca 0,5 cm dikte .
- Leg midden op het deeg een streepje marsepein en werk af met plakjes appel ( kloksgewijs ) .
- Leg een klontje boter op de appelen en bestrooi met wat suiker.
- Smeer de uiteinden van het taartje in met losgeklopt eigeel.
- Bak het taartje ca 15 min op 180°C , warm serveren met ijs .
- Eet smakelijk :)
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?