Wafels

291 (291)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 2 g zout
  • 10 g bakpoeder
  • 40 g gesmolten Solo margarine
  • 20 cl melk

Bereidingswijze

  1. Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf. Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de eierdooiers, de gesmolten Solo en daarna ook de melk toe. Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Warm het wafelijzer op. Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet. Dien de wafels lauw op met een bolletje ijs of eet ze gewoon koud wanneer je maar wil.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (99)

Gepost door QueenJacoba op 01 november 2018 om 08u29

Ik zou maar 20g fijne kristalsuiker in gooien want het smaakt inderdaad een beetje zout

Gepost door Solo op 22 november 2018 om 15u37

Hey Jacoba, bedankt voor je bericht. Zie wel dat je zeker 25g suiker toevoegt. Als je dit recept nog steeds te zout vindt kan je altijd wat meer toevoegen. We raden je ook aan dit recept eens uit te proberen. https://www.solo.be/nl/recepten/vanillewafels2/ Veel bakplezier! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?