Recept 45**** (3 stemmen)

Wafels à la Véronique

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Water en melk en de boter samen lichtjes opwarmen in een grote pan. Dit op lichaamstemperatuur laten komen.
  2. Neem de pan van het vuur.
  3. Voeg nu de olie en de suikers eraan toe. Eventueel een snuifje kaneel .Voeg nu de eigelen eraan toe.Voeg dan de gist toe en laat deze mooi smelten in het mengsel door hier in te roeren.
  4. Dan mengt u de bloem onder dit mengsel. Eventueel eens mixen zodat u een mooi glad mengsel krijgt.
  5. Voeg nu het snuifje zout eraan toe.
  6. Voeg dan ook het stijfgeklopt eiwit eraan toe. Meng dit zachtjes al roerend onder het mengsel.
  7. Zet het deeg nu op een warme plaats en laat dit 20 min. rijzen.
  8. Dek het deeg af met een handdoek.
  9. Na 20 min.rijzen , roert u even zachtjes in het deeg zodat het een beetje zakt en daarna laat u dit mengsel nog 15 min. verder rijzen. Dit is om luchtige wafels te hebben.
  10. Nu kan u beginnen bakken. Smakelijk. U heeft ongeveer 36 dubbele wafels uit één kilo bloem.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Véroniquesken op 07 mei 2013 om 12u50

Veel succes en ik ben al benieuwd :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie