Recept 55***** (3 stemmen)

Vruchtentaart zoals bij de (goede) bakker. Geschikt voor alle seizoensvruchten.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taarten

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ik voer hem in om het recept niet kwijt te raken, want deze taart was enorm lekker. Te maken met aardbeien, of ander seizoensfruit naar keuze. Niet moeilijk voor een prachtig resultaat.
  2. Zanddeeg bodem:
  3. 250 gr bloem
  4. 125 boter
  5. 1 ei
  6. 80 g suiker
  7. 1 snuf zout
  8. crème patissière:
  9. 1/2 l melk
  10. 4 eidooiers
  11. 100 g suiker
  12. 1 vanillestokje of 1 tl extract
  13. 30 g bloem
  14. snufje zout
  15. 750 g fruit naar keuze, gesneden
  16. een handvol geschaafde amandelen
  17. Om af te werken:
  18. 1 zakje taartina (gelei) of enkele el vruchtengelei zonder fruitstukjes
  19. Hulpmiddelen
  20. Deegroller
  21. taartvorm 30 cm
  22. Voorbereiding
  23. Doe voor het zandeeg alle ingredienten in de keukenrobot en laat kort draaien tot de ingredienten vermengd zijn. Vorm een bol van het deeg en laat een 1/2 uur rusten. (of kneed snel met de hand tot een samenhangend deeg)
  24. voor de crèeme patissière:
  25. Klop de eidooiers flink schuimig met de suiker, eventueel met de mixer, het mengsel moet bleekgeel worden.
  26. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed.
  27. Breng de melk apart aan de kook met het vanillestokje. Giet de warme melk in één keer bij het eimengsel, meng goed en doe het geheel vervolgens weer over in de pan.
  28. Breng aan de kook en laat 4-5 min pruttelen onder constant roeren zodat de crème niet aanbakt. De crème wordt licht dikker, alhoewel ik me in dit stadium steeds afvraag of hij niet te vloeibaar zal blijven. Vertrouw erop: bij het afkoelen wordt hij pas echt stevig.
  29. Doe de crème over in een kom en plaats deze kom in koud water om het geheel snel af te koelen en velvorming te voorkomen.
  30. Bereidingswijze
  31. Rol het deeg uit met een deegroller op een bebloemd oppervlakte, doe het deeg daarna over in een met bakpapier en boter beklede taartvorm. Werk de randen netjes af.
  32. Bak het deeg `blind`: doe een stukje bakpapier op het deeg en leg daarop een goed handvol peulvruchten zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak ong 15 min op 180 graden. Haal dan het papier en de peulvruchten eraf en laat nog een of twee minuutjes bakken zodat ook de bodem krokant wordt. (niet te donker laten kleuren!)
  33. Haal de taart uit de oven en laat een 1/2 uur afkoelen.
  34. Rooster de amandelschilfers lichtbruin, doe ze op de taartbodem.
  35. Spreid vervolgens de crème patissière zo regelmatig mogelijk uit.
  36. Garneer met het gekozen fruit.
  37. Volg de aanwijzingen op het pakje taartina of laat de gelei smelten in een pannetje en giet dit voorzichtig met een eetlepel over het fruit zodat het geheel met een glanslaagje wordt bedekt.
  38. Serveertips
  39. Mooi bij de koffie, als dessert en bij ieder feest!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie