Voortreffelijke smaakwaters voor elk seizoen.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Het duurt nog wel een hele poos voordat het zomer is en je meer water drinkt, maar dat is geen reden om te wachten met het consumeren van deze voortreffelijke watertjes, die passen bij elk jaargetijde en bij elk diner .En eerlijk gezegd zijn we wel wat uitgekeken en uitgeproefd op de waterkan met een schijfje limoen of citroen.Deze "SMAAKWATERS"zijn niet alleen verfrissend, maar ook nog eens voortreffelijk voor onze gezondheid.
 2. AFTER DINNER
 3. Citroengras stimuleert de spijsvertering. Twee schoongemaakte stengels citroengras in 1 liter water.De stengels geven een zacht frisse smaak.
 4. ANTI SPIERPIJN
 5. Na flink sporten of spitwerk in de tuin. Een glas water met een paar plakjes gemberwortel is heerlijk verfrissend en heeft een spierpijnverlagende werking.
 6. WEERSTAND
 7. Limoen en citroen zorgen voor vitamine c en tijm zorgt voor weerstand. Dit samen in een glas geeft een verfrissend doordrinkertje.
 8. AFKOELEN
 9. Wat plakjes komkommer,tintelende blaadjes munt,wat schijfjes sinaasappel en wat ijsklontjes geeft in een handomdraai een verfrissend drankje.
 10. KRUIDENMIX
 11. Een toefje verse kruiden,zoals tijm,rozemarijn en dille ,maken in een kan water een stimulerend en opwekkend drankje.
 12. GEPEPERD
 13. Partjes mango,( met vitamine A en C en ijzer maken het water zoet en een paar ringetjes Spaanse peper ( zonder zaad) geven een pittige bite.
 14. Spaanse peper stimuleert het zweten,waardoor je sneller afkoelt.
 15. BEAUTY WATER.
 16. In een kan water een handvol blauwe bessen en frambozen,ziet niet alleen feestelijk uit,maar deze vitamine bommetjes bevatten antioxydanten,en bioflavonoïden,die een gunstige invloed hebben op je huid.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 15 januari 2013 om 12u41

Bij het diner met de buurtjes stond er ( naast de wijn) ook een kan water klaar gevuld met 5 blaadjes munt, een schijfje citroen en enkele klontjes ijs. Niet alleen mooi om te zien maar ook erg verfrissend en lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?