volkoren brood

Versgebakken brood van de bakker kan zó lekker zijn. Maar heerlijk volkoren brood uit eigen oven smaakt altijd nét dat ietsje lekkerder. Zo bak je het zelf!

Bereidingswijze

  1. los de gist op in een klein hoeveelheid lauw water.doe de bloem in een diepe kom.maak een kuiltje in het middenestrooihet zout op de rand.giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng geleidelijk door de bloem.voeg de rest van het water en de boter toe. kneed stevig gedurende _+ 15 min. tot u een homogene massa verkrijgt. bestrooi af en toe wat bloem zodat het deeg niet kleeft.leg een doek over de kom en laat het deeg _+ 20 min. rijzen bij kamertemperatuur . kneed de luchtbellen uit het deeg . druk het plat. plooi het in en geef het de gewenste vorm.plaats het deeg in een ingevette bakvorm of op een ingevette ovnplaat en laat het voor de tweede keer rijzen _+ 50 min. bakken: besprenkel het deeg met wat water en plaats het in de voorverwarmde oven op 220°c zet er een schaaltje water bij om uitdrogen te voorkomen. laat 35 à 40 min bakken. haal het brood uit de oven en leg het op een rooster

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door louxnna op 20 maart 2020 om 17u36

Verhoudingen kloppen niet

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?