Vol-au-vent

Zin een een lekker gerecht met kip, maar niet veel tijd om te koken? Volg dit recept en maak supersnelle vol-au-vent met gehaktballetjes in de microgolfoven. Zo easy!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. vol-au-vent ingrediënten: voor 4 personen voor grote eters x 1,5 bereiding: knip de kipfilet in blokjes, rol het gehakt tot bolletjes en snij de champignons in schijfjes doe dit alles samen in een pot voor de micro zet dit gedurende 5 minuten in de microgolf op 750W even onder elkaar roeren en terug 5 minuten in de microgolf gedurende 5 minuten op 750W (dan het vocht er bijna helemaal afgieten) ondertussen de melk, bloem, eigeel en kippenbouillonblokjes in de shaker doen en schudden tot alles goed gemengd is Het mengsel over de kip, gehakt en champignons gieten en gedurende 1 minuut in de microgolf plaatsen op 750W even alles goed onder elkaar doen en terug 1 minuut in de micro op 750W

Tip

Vol-au-vent kan je makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Hij zal nog rijker zijn van smaak na een nachtje 'rusten' in je koelkast. 

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (17)

Gepost door jofri op 13 december 2016 om 10u31

iedere vogel zingt zoals hij gebekt is. Persoonlijk kan ik niet koken n de microgolf oven, maar dat wil niet zeggen dat het voor jonge gezinnen die met z'n tweetjes uit werken gaan geen oplossing kan zijn na de dagtaak.Dit gerecht op deze manier verkies ik dan toch boven de klaargestoomde gerechten van grote chefs.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?