Vol au vent op zen vlaams

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de kip in een pan en zet net onder water , kruid met peper, zout en takje tijm .
  2. Breng aan de kook en laat de kip gaarkoken ( kooktijd is afhankelijk van de grootte en de ouderdom van de kip ,reken ong 45 min) .
  3. Doe de kip uit de pan en ontbeen ze , snijd het kippenvlees in stukjes en behoud 0.5 liter kippenbouillon voor de saus .
  4. Maak een papje van 50 gr bloem en 3 el vloeibare boter (= beurre manié) .
  5. Draai mini balletjes van het gehakt en breng een 0.5 l kippenbouillon aan de kook en gooi hierin de balletjes gehakt en schijfjes champignons , laat 5 min doorkoken .
  6. Zet het vuur zachter, doe het kippenvlees bij de kippenbouillon en bind de saus met de beurre manié.
  7. Zet de pan van het vuur en roer hierdoor de room en 2 eierdooiers , breng de vol au vent verder op smaak met peper.
  8. Vul de pasteitjes met de vol au vent en schik het teveel rond de pasteitjes .
  9. Eet smakelijk :)

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door patricia127 op 03 april 2013 om 22u16

op het laatst nog een klein beetje citroensap geeft je vol au vent een frisse toets

Gepost door troubs op 05 april 2013 om 01u25

dank je wel voor de tip , ga ik bij de volgende eens uitproberen :)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?