Vol-au-vent met verse frietjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. DE GEHAKTBALLETJES
  2. kruid het gehakt met versnipperde look, zout en peper
  3. voeg paneermeel toe aan het gehakt en maak gehaktballetjes
  4. kook de gehaktballetjes en bewaar het kookvocht
  5. DE SAUS
  6. smelt de boter
  7. stoof de ajuintjes (kan eventueel ook met sjalootjes)
  8. voeg de in stukjes gesneden champignons toe, en stoof samen met wat look
  9. bestrooi alles met bloem en bak deze wat aan (niet laten aanbakken, maar zorgen dat de bloemsmaak verdwijnt)
  10. overgiet met wat kippebouillon (niet te veel) tot het een dikke pap vormt. Voeg vervolgens telkens wat boullion toe tot het inkookt/indikt. voeg daarna ook wat room en wat kookvocht van de balletjes aan de saus toe.
  11. Voeg de geplukte kip toe aan de saus en laat nog op een laag vuurtje opwarmen
  12. voeg de balletjes toe aan het geheel
  13. DE FRIETJES
  14. schil de aardappelen en snij in frietjes (niet afspoelen!)
  15. verwarm uw frietvet tot 150 graden en bak de frietjes voor, tot ze gaar zijn (zingen)
  16. Laat deze frietjes afkoelen en verwarm uw frietvet tot 180-190 graden
  17. bak uw frietjes af en serveer met wat keukenzout

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?