Ingrediënten voor 6 personen
- 8 eieren
- 400 gr gemengd gehakt
- paneermeel
- peper&zout (pezo)
- fijngehakte peterselie
- tomatensaus
- 400 gr tomatenblokjes (2 dozen)
- 1 fijngesneden ui
- 1 teentje look, heel fijn gesneden
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 25 cl kippenbouillon
- olijfolie
Bereidingswijze
- We koken zes van de acht eieren gedurende 8 minuten, we laten ze afkoelen en pellen ze. Van de 2 overgebleven eieren scheiden we de dooiers van het eiwit. We mengen de dooiers samen met 100 gr paneermeel en fijngehakte peterselie onder het gehakt, afkruiden met pezo.
- We bedekken vervolgens de gepelde eieren met gehakt en rollen ze door het licht opgeklopt eiwit en paneermeel. We frituren de vogelnestje op 180° tot ze boven komen drijven.
- Deze eiergehaktballetjes zijn heerlijk bij een tomatensaus, frietjes of een stuk stokbrood.
- Tomatensaus:
- In een ruime kookpot fruiten we de ui met wat olijfolie gedurende 3 minuten glazig, voegen de look toe, dan de tomaten, tijm, laurierblad en bouillon, we laten de saus op een zacht vuur een 30 tal minuten sudderen. We roeren regelmatig.
- We verwijderen het laurierblad en het takje tijm en kruiden met pezo.
- Eventueel mixen we de saus met een staafmixer tot een gladde saus.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door kenneth-nikita op 06 november 2013 om 17u42
kun je ze ook in oven ofzo klaarmaken of enkel frituren
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?