Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kippengehakt
- 4 eieren, hargekookt
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 500 ml passata
- 1 el boter
- 1 el Provençaalse kruiden
- peterselie
- peper en zout
- 200 gr rijst
- 2 el bieslook
- 1 blokje groentenbouillon
Bereidingswijze
- Pel de eieren. Snipper de ui en fruit ze in de boter. Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.
- Maak de champignons schoon, snijd in dunne plakjes en voeg toe bij de saus. Laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt in 4 porties. Verpak elk ei in een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven.
- Los het bouillonblokje op in een pan met water en kook er de rijst in gaar, volgende de verpakking. Meng er de peterselie en bieslook door.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?