Vogelnestjes muffin

4 (4)
70 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C bij een heteluchtoven). Plaats in elk muffinvormpje op de bakvorm een muffinpapiertje of vet de vormpjes in. Rasp van beide limoenen de schil er fijn af en pers één limoen uit.
  2. Voeg de suiker toe aan de Solo Patisserie en meng met een elektrische handmixer tot je een egaal beslag krijgt. Roer vervolgens de eieren er voorzichtig onder.
  3. Meng de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout kort, maar zorgvuldig onder het deeg. Voeg vervolgens het limoensap, de helft van de fijngeraspte schil en de melk toe. Verdeel het deeg in de verschillende muffinvormpjes. Bak vervolgens de muffins voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of je muffins klaar zijn, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan zijn ze klaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. Meng de kwark met de poedersuiker en de rest van de fijngeraspte limoenschil en roer tot je een egaal beslag krijgt. Klop de room samen met de groene kleurstof op met een elektrische handmixer tot een stijf beslag. Meng vervolgens met een garde het beslag beetje bij beetje onder de kwark, waarbij je het eerste beetje er stevig onder roert en vanaf de tweede portie het voorzichtiger aanpakt.
  5. Doe het glazuur in een spuitzak en maak vogelnestjes op de afgekoelde muffins. Optioneel kun je chocolade-eitjes of ander snoepgoed in het nestje leggen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door kirschke op 03 maart 2017 om 16u25

Hallo een groene eetbare kleurstof? Waar moet ik dat halen, wat moet ik mij daar bij voorstellen? groetjes

Gepost door Solo op 10 maart 2017 om 18u19

Hey Kirschke, eetbare kleurstof is normaal in elke supermarkt te koop in de bakafdeling :). Het is een vloeistof dat een groene kleur geeft aan alles waaraan je het toevoegd. Groetjes, het Solo-team

Gepost door kirschke op 09 april 2017 om 12u35

Mercikes heb het gevonden :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?