vlugge chocomousse

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade (2 min. in de microgolf op halve kracht of au bain-marie)
  2. Splits ondertussen de 2 eieren en klop het eiwit stevig op.
  3. Klop ook de slagroom op, maar niet volledig stijf.
  4. Klop de eierdooiers onder de gesmolten chocolade gedurende 1 à 2min.
  5. Voeg de hallfopgeklopte room toe, en meng tot een homogeen mengsel.
  6. Spatel voorzichtig 1/3 van het eiwit onder de chocolademassa.
  7. Schep daarna voorzichtig de rest van het eiwit door het chocolade mengsel.
  8. Meng niet te lang ; zo blijft de chocomousse lekker luchtig.
  9. vul in glazen en zet in de koelkast om op te stijven.

Advertentie

Reacties (21)

Gepost door Nouchken op 30 december 2014 om 18u38

Super lekker en super luchtig. Wij zijn er dol op.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?