Recept 45**** (26 stemmen)

Vloeibaar chocoladegebakje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hak de chocolade fijn en smelt hem in een warmwaterbad (‘au bain-marie’).
  3. Snijd de Solo in kleine blokjes en meng deze onder de gesmolten chocolade. Roer tot je een gladde massa krijgt.
  4. Zeef de bloem bij de suiker en meng. Klop de eieren en de suiker-bloemmengeling tot een schuimige massa. Meng de eiermassa met een spatel door de lauwe chocolademassa.
  5. Vet 4 wegwerppotjes van aluminium in en bestrooi met de cacao. Zorg dat de binnenkant van de potjes volledig is bedekt met het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder eraf.
  6. Vul de vormpjes voor 3/4 met de chocolademassa en zet minimum 20 minuten in de koelkast.
  7. Klop de slagroom 3/4 stijf met de poedersuiker en het merg van de vanillestok.
  8. Bak de chocoladegebakjes 6 à 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze 1 minuut rusten als ze uit de oven komen. Haal ze onmiddellijk uit de vormen en leg ze op de borden.
  9. Serveer met de vanilleroom en dien op.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door prinsesje9 op 04 juni 2011 om 14u09

wat lekker ik wil meer veel meer chocolade gebakjes vinden dus de gene die dit ziet stuur dan een mailtje en ik kom commentaar geven

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie