Vlindercupcakes met aardbei

4 (4)
55 min

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor heteluchtovens). Plaats papieren vormpjes in een muffinbakvorm of vet hem in. Neem een mixer en klop de Solo en de suiker in een kom op tot een glad mengsel. Roer er voorzichtig het ei onder.
  2. Meng de bloem met de gemalen hazelnoten, het bakpoeder en een snuifje zout. Voeg dit mengsel, samen met de melk, voorzichtig toe aan het beslag. Meng kort. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de cupcakes gaar zijn, prik je met een satéstokje in het midden van een cupcake. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan zijn je cupcakes klaar. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.
  3. Rasp intussen de zeste van de citroen met een fijne rasp. Meng de zeste met de roomkaas en de poedersuiker. Klop de slagroom op. Meng met een garde de slagroom geleidelijk onder het roomkaasmengsel. Plaats het mengsel nog even in de koelkast*.
  4. Bedek de afgekoelde cupcakes met een laagje van de crème. Versier met aardbeien, die je schikt in de vorm van vlindertjes.

Tip

*Optioneel om groene room te maken: Rasp intussen de zeste van de citroen met een fijne rasp. Meng de geraspte zeste met de roomkaas en de poedersuiker. Verdeel het mengsel in twee delen. Verdeel ook de slagroom in twee delen. Pureer de basilicumblaadjes in één helft van de slagroom. Klop beide porties daarna apart op. Meng met een garde de porties opgeklopte slagroom geleidelijk onder elk van de roomkaasmengsels. Plaats de mengsels nog even in de koelkast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?