Vleessatés en currysaus, paprika, ananas, doperwtjes en gepofte aardappel

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Scheur 8 velletjes folie, strooi er wat zout op en leg op elk stuk een aardappel. Verpak de de aardappelen stevig in de folie en leg ze op het rooster in de hete oven. Pof ze in 50-60 minuten gaar.
  2. Giet ondertussen het ananassap uit het blik over in een maatbeker. Vul aan met water tot 100 ml. Snij de paprika in heel kleine stukjes. Snij de ham in 24 stukjes. Bestrooi de stukjes vlees rondom met het currypoeder en wat zout en rijg ze aan 4 lange satéstokjes. Bestrijk ze met behulp van een kwastje of wat keukenpapier met boter.
  3. Doe de vleessatés (tijdens de bereiding van de aardappelen) in een grillpan en rooster ze in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Breng in tussentijd een flinke hoeveelheid water aan de kook met het bouillonblokje. Kook hierin de doperwtjes in ca. 8 minuten gaar. Afgieten.
  4. Verwarm 1 eetlepel boter in een braadpan en bak hierin de paprika 4 minuten Voeg de room, het ananassap en het sauspoeder toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de stukjes ananas toe en laat de saus nog 1 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Leg de satés en de aardappelen op 4 borden. Schep de doperwtjes erbij. Schep een lepeltje currysaus met paprika en ananas over de satés heen en serveer de rest er apart bij. De saus kan je ook over de aardappelen scheppen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?