Vleesbrood

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de korsten van het brood en laat de sneden brood in melk weken, knijp ze dan lichtjes uit.
  2. Pel de ui en hak fijn, fruit de ui glazig in een eetlepel solo.
  3. Laat het mengsel afkoelen en voeg er een losgeklopt ei aan toe.
  4. Voeg het brood, gehakte peterselie, wat chilipoeder en 1/2 kl oregano toe, afkruiden met pezo.
  5. Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa.
  6. Vorm er dan een langwerpig brood van.
  7. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg er het vleesbrood in, bevochtig het met een straaltje solo vloeibaar.
  8. Schuif de ovenschaal in een koude oven die u instelt op 200°C.
  9. Zodra die temperatuur is bereikt, laat u het vlees een half uur braden, maar....
  10. Na een 15 minuten vermindert u de temperatuur naar 150°C.
  11. Om te controleren of het vleesbrood gaar is, prik er met een lange naald in, als het uitlopende vocht helder is, is het vleesbrood volledig gaar.
  12. Dien op met gekookte aardappelen en fijne boontjes en eventueel een bruine vleessaus.
  13. Bruine saus: stoof een halve in stukken gesneden ui aan in wat solo, voeg er 1 wortel in ringen gesneden aan toe en een klein bakje reepjes gezouten spek, laat even bakken.
  14. Bestrooi met 2 soeplepels bloem, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.
  15. Overgiet het geheel met +/- 800 ml runderfond en laat een 5 à 10 minuten inkoken, of tot sausdikte.
  16. Passeer de saus door een chinois, pers groenten/spek met een lepel goed uit.
  17. Warm de saus goed op en eventueel bijkruiden met pezo.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?