Recept 35*** (2 stemmen)

Vleesbrood met oude kaas en olijven

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vleesbroodje

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. Laat de olijven goed uitlekken en hak ze daarna niet te fijn.
  3. Meng het gehakt met de olijven, gemalen kaas, eieren en het broodkruim, kruiden met pezo.
  4. Maak de handen vochtig en vorm van het gehakt een langwerpig broodje.
  5. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg daarin het gehaktbroodje, besprenkel het vleesbroodje met wat solo vloeibaar, zet +/- 35 à 45 minuten in de warme oven.
  6. Haal uit de oven, neem het vlees uit de ovenschaal, verwijder het overtollige braadvocht en blus de ovenschaal met de runderfond, laat kort doorkoken, schraap de aanbaksels los.
  7. Doe de saus door een fijne zeef, laat nog heel even koken, kruid af met pezo.
  8. Snij het vleesbrood in plakken, napperen met de de jus, opdienen met gebakken aardappelen en boontjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie