Recept 05 (0 stemmen)

vlechtbrood

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Brood

tijd
100 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - doe 2/3 van de bloem in een kom
  2. - maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg daarin de gist,ei en melk aan toe
  3. - voeg er de suiker,zout en boter aan toe
  4. - kneed langzaam deze ingrediënten er onder door
  5. - kneed langzaam beetje bij beetj de rest van de bloem erbij
  6. - doe het deeg in een andere kom, bestuif met wat bloem en dek af met een handdoek
  7. - laat 20 minuten rijzen
  8. - haal het deeg uit de kom en bestuif je werkplek et wat bloem kneed het deeg daarna ongeveer 5 min.
  9. - maak 9 bolletjes (ongeveer allemaal even groot) en laat 10min rijzen
  10. - rol de bolletjes uit tot ze ongeveer 15cm lang zijn en laat 5min. rusten
  11. - na de rustpauze rol ze uit tot ze ongeveer 30cm lang zijn en vorm daarmee de vlecht met 3 strengen
  12. - strijk de vlechten in met wat eigeel en laat 35 à 40min rijzen
  13. - bak 10 tal minuten op een voorverwarmde oven va 230 °C
  14. - haal uit de oven en laat afkoelen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Stefke1990 op 20 augustus 2016 om 12u38

gemaakt en gesmaakt!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie