Vlecht van zalm en heilbot met zacht gestoofd witloof

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Blancheer de preibladeren en laat ze goed uitlekken.
  2. Verdeel de filets in 8 lapjes
  3. Snijd deze in drie, zonder de delen echter helemaal van elkaar te halen.
  4. Vlecht er de geblancheerde prei door.
  5. Was het witloof en laat het uitlekken.
  6. Snijd de stronken in stukjes van 4 cm.
  7. Verwarm de Solo in een kookpot en laat ze bruin worden.
  8. Voeg hierbij het witloof en breng op smaak met peper en zout.
  9. Laat de groente 10 minuten kleuren.
  10. Giet daarna de 1 flesje room bij het witloof en laat nog 10 minuten garen.
  11. Warm de fumet op tot net onder het kookpunt en pocheer de vlechten hier in gedurende 5 minuten.
  12. Garneer een bord met een bedje van witloof.
  13. Leg er de visvlechten op.
  14. Laat 1 kopje fumet en met het andre flesje room indikken tot de helft, voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
  15. Giet de saus voorzichtig over de vlechten.

Tip

Serveer hierbij gestoomde worteltjes en komkommerschijfjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 21 augustus 2012 om 16u27

Inderdaad een aanrader, dank je wel voor je reactie.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?