Recept 55***** (9 stemmen)

Vlammenkoek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Brood

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui zo fijn mogelijk. Bak de ui in boter op een zeer zacht vuurtje gedurende 8 minuten in een pannetje met antikleeflaag. De ui mag lichtjes kleuren maar in geen geval verbranden. Roer daarom zeer regelmatig.
  2. Meng de eierdooiers, platte kaas en room in een kom. Voeg wat muskaatnoot toe. Snijd het ontbijtspek in zeer kleine stukjes. Voeg deze bij het mengsel. Laat ook de gebakken ui erbij schuiven. Meng.
  3. Wrijf een platte bakplaat in met wat Solo en leg daarop het uitgerolde pizzadeeg.
  4. Bestrijk het deeg met het ui- en spekmengsel in een dikke laag.
  5. Bak de taart gedurende 10 minuten in een zo warm mogelijke oven (280°C).
  6. Serveer gloeiend heet. Vandaar de naam vlammenkoek.

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 26 april 2013 om 16u50

Bedankt voor de tip Beccatje!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?