vlaamse paling in 't groen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de palingen goed schoon en snij ze in moten van ca 4 cm. Smelt de boter, leg de stukken paling erbij, laat ze even bakken en voeg dan de sjalotten, tijm, laurier, zuring, kervel, salie, citroenmelisse en dragon toe. Laat alles enkele minuten fruiten. Giet de wijn erop en zoveel water tot alles net onder staat. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Klop in een schaal de eierdooiers los met het citroensap. Voeg er goed kloppend een klein beetje van het warme stoofvocht bij. Voeg er de paling met het kookvocht bij en breng op smaak met de witte peper en wat zout.
  2. versier met wat blaadjes salie en citroenmelisse
  3. met stukje brood of met frietjes

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door hildeke3105 op 20 januari 2011 om 18u39

ja inderdaad... past er bij! goede rip!! dank je

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?