Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 3 kopjes gewassen rijst, 8 tot 10 koppen water, ½ eetlepel zout, ½ versnipperde ui.
  2. Voor de vulling: 1 versnipperde wortel, 1 versnipperde ui, 1 versnipperd takje selder, solo bakboter, 2 eetlepels olie, ½ kg gewassen mosselen, 100 gr. kleine rauwe Sint-Jacobsvruchten (diepvries), 100 gr. gepelde rauwe scampi’s (diepvries), 12 steurgarnalen, 1,5 dl droge witte wijn, peper en zout.
  3. Voor de garnituur: enkele blaadjes selder, 8 schijfjes komkommer.
  4. Bereiding: Breng de rijst met het water aan de kook. Doe er de versnipperde ui en het zout bij en laat 12-18 minuten gaar koken. Verfris. Stoof de wortel, de ui en de selder in een nootje Solo en de olie in de pan of in de wok. Doe er de mosselen, de Sint-Jacobsvruchten, de scampi’s en de steurgarnalen bij. Roer gedurende 4 tot 6 minuten met een houten spatel en haal dan alles uit de pan. Blus met de witte wijn en spatel er de rijst in. Warm even op en voeg dan de zeevruchten toe. Warm nog 1 minuutje op en kruid. Werk de pan af met de selder en de komkommer. Schenk hierbij een lichte rosé of een rode beaujolais.
  5. Bereidingstijd: 30 minuten voor 4 personen

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?