Ingrediënten voor 4 personen
- 7 st eieren
- 40 gr boter
- 75 gram bloem
- 1 3/4 dl melk
- 75 gr fijngesneden beenham
- 1 beetje paneermeel
- 1 snuifje van peper zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
- Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten
- garen.
- Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is
- ontstaan.
- Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
- Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de
- koelkast ± 3 uur opstijven.
- Kroketjes:
- Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes
- van.
- Klop 2 eieren los.
- Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze
- weer door paneermeel.
- Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes
- tegelijk goudbruin.
- Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje
- peterselie.
- Lekker met mosterdsaus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?