vlaamse eierkroketjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
  2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten
  3. garen.
  4. Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is
  5. ontstaan.
  6. Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
  7. Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de
  8. koelkast ± 3 uur opstijven.
  9. Kroketjes:
  10. Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes
  11. van.
  12. Klop 2 eieren los.
  13. Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze
  14. weer door paneermeel.
  15. Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes
  16. tegelijk goudbruin.
  17. Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje
  18. peterselie.
  19. Lekker met mosterdsaus.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?