Vlaams stoofvlees

Een lekker Vlaams stoofvlees recept van zacht gegaard stoofvlees. Door stoofvlees met bier af te blussen en te stoven met zoete groenten wordt deze stoofpot nog rijker van smaak.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het stoofvlees in blokjes van 4 cm. Verhit 2 eetlepels Solo in een stoofpot. Bak het vlees in de stoofpot aan alle kanten bruin.
  2. Schil intussen de appel, snijd hem in kleine blokjes voeg ze toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, de tomatenketchup, de bruine suiker, de azijn, de tijm en de laurier bij. Roer alles door elkaar en laat kort bakken. Blus af met het bruine bier. Voeg de bouillon toe en breng alles opnieuw aan de kook.
  3. Schil intussen de appel, snijd hem in kleine blokjes voeg dit toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, tomatenketchup, bruine suiker, azijn, tijm en laurier bij. Breng dit samen met de bouillon aan de kook. Blus daarna af met bruin bier.
  4. Besmeer een snede brood met graanmosterd en leg die bovenop het vlees. Laat de pot met deksel erop anderhalf tot twee uur stoven op een zacht vuurtje. Heb je graag een dikkere saus? Bind ze dan net voor het opdienen extra met wat Maïzena.
  5. Serveer met verse frietjes.

Tip

Serveer het stoofvlees met gekookte aardappelen en groente naar keuze.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?