Ingrediënten voor 6 personen
-
- zout en peper
-
2 dl Solo Crèmefine Licht
- 18 rauwe scampi's
- 175 g witte vis filet
- paprikapoeder
- 50 g noten (cashewnoten of een andere soort)
- 2 eieren
- 175 g zalmfilet (rauw)
Bereidingswijze
- Pel de scampi's en laat ze enkele ogenblikken bakken met een eetlepel Solo.
- Kruid met paprikapoeder, zout en peper en laat ze afkoelen.
- Hak de noten.
- Mix de witte vis filets met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl Solo Crèmefine Licht in en kruid met peper en zout.
- Mix de rauwe zalmfilet met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl Solo Crèmefine Licht in en kruid met peper en zout.
- Smeer de rest van de Solo in de terrine en schik er dan de halft van de witte vis mousse op.
- Schik hierop 9 scampi's en strooi er de helft van de noten over.
- Schep er de zalmmousse over en schik er de rest van de scampi's en de noten op.
- Eindig met de rest van de witte vis mouse
- Dek de terrine af met plasticfolie en zet in de microgolfoven: eerst 5 min. op vol vermogen, daarna 7 min. op gemiddeld vermogen.
- Laat de terrine afkoelen en ontvorm ze.
- Snij de terrine in 6 mooie plakken, schik ze op 6 borden en garneer naar keuze.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?