Ingrediënten voor 4 personen
- 650 gr wijting
- 2 preien
- 2 wortelen
- 3 takjes witte selder
- 2 dl room
- 2 à 3 eetlp bloem
- 2 à 3 eetlp boter
- 500 ml visbouillon (1 visbouillonblokje opgelost in water
- peterselie
- tijm
- laurier
Bereidingswijze
- Snij de prei en wortelen in fijne reepjes. De selder in blokjes.
- Smelt de boter en stoof er de groenten aan.
- Strooi de bloem erover en laat even mee bakken.
- Giet stilaan de visbouillon erover en roer goed, kruid met tijm en laurier.
- Leg de stukken vis op de groenten en laat garen tot ze bijna gaar zijn, met deksel.
- Haal de vis uit de kookpot en hou het warm in aluminiumfolie.
- Voeg room bij bij de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Vind je de saus nog te dun bind dan nog bij met maizena express voor witte sausen.
- Leg de vis terug in de saus ( nog een minuutje tot de vis gaar is maar niet overkookt) en werk af met peterselie.
- Dien op met stokbrood.Tip; je kan ook nog 100gr spekblokjes aanbakken en er bij voegen.2 dikke aardappelen in kleine blokjes meestoven met de groenten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?