Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr kabeljauw
- 100 gr grijze gepelde garnalen
- 2 rode uien, in halve ringen
- 1 rode paprika, in fijne halve reepjes
- 2 teentjes look
- 400 gr tomatenblokjes (doos)
- 1,5 liter visbouillon (blokje)
- 2 el gehakte bladpeterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
- Stoof de uien en paprika gaar in 1 eetlepel olijfolie. Pers het teentje look en laat even meestoven, laat zeker niet kleuren.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
- Doe de bouillon erbij en breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken.
- Snij de kabeljauw in hapklare stukken en doe ze in de soep, laat 1 minuutje zachtjes garen. Draai nu het vuur uit en laat 15 minuten rusten.
- Schep de soep in diepe warme borden en werk af met de garnalen en de gehakte peterselie.
- Om er een maaltijdsoep van te maken: kook 4 in stukken gesneden aardappelen half gaar in gezouten water en doe ze daarna samen met kabeljauw in de soep.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?