Visserssoep met witbier

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 wortel (75 gr), 1 prei (125 gr), 150 gr zalm, 1 liter visbouillon, 1 dl witbier, 16 gepelde gamba’s, 75 gr Hollandse garnalen, paprikapoeder, zout, peper, 2 eierdooiers, 1 dl slagroom, 3 takjes dille.
  3. Bereiding:
  4. De wortel en de prei schoonmaken en in luciferdunne reepjes snijden. De zalm schoonmaken en in blokjes snijden. De visbouillon en het witbier tegen de kook aan brengen en de wortel en de prei 4 minuten hierin koken.
  5. De zalm, de gamba’s en de garnalen toevoegen en 3 minuten laten meekoken. Op smaak brengen met paprika, zout en peper. In een kom de eierdooiers en de slagroom losroeren. Een beetje hete soep erdoor roeren en vervolgens het eiermengsel door de soep roeren, niet meer laten koken! De dille erboven fijn knippen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?