Bereidingswijze

  1. 1.Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar.
  2. 2.Smelt intussen in een koekenpan de boter en bak de prei in 5 minuten zacht, zonder te kleuren. Laat de roomkaas op laag vuur in de prei smelten. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de prei over de ovenschaal en leg er de vis* in. *Ook koolvis-, pangasius- en tilapiafilets zijn geschikt
  3. 3.Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht (melk of room kan ook) tot een smeuïge puree.
  4. 4.Schep de puree op de vis in de ovenschaal en strijk met een natte lepel glad. Trek met een vork een mooi patroon in de puree. Bestrijk met een dun laagje gesmolten boter. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten mooi bruin.
  5. ’Onder een krokant dakje aardappelpuree gaat romige prei met sappige vis schuil.’
  6. BRON Vrouw .nl Eigen foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door patricia127 op 14 oktober 2013 om 22u39

Dat staat woensdag op het menu heeeerlijk, denk toch vele beter dan kruisspinnekes !

Gepost door Love to Cook op 14 oktober 2013 om 22u58

Ik maak deze schotel volgende week. Donderdag a.s staat de zuurkoolschotel op het menu. Manlief ( en ik ook) is dol op zuurkool. En ach..... Ik heb het hele huis al nagezocht op spinnetjes..... Niets... niets. Te goed met de ragebol gewerkt ha, ha. Maar het is najaar...... dus krijgen we waarschijnlijk nog een kans. Groetjes.

Gepost door Love to Cook op 19 oktober 2013 om 20u41

Dit was erg lekker. Ik had de gehele schotel al op voorhand bereid. Alleen nog maar in de oven.... en hadden we vooraf dus tijd voor een licht wit wijntje. Want vis moet zwemmen.!!! En eigenwijs als ik ben heb ik de puree smeuïg gemaakt met iets kookwater, een cupje koffieroom en het restje Boursin. Het fijnst van alles was nog, dat MANLIEF het erg lekker vond en dat terwijl prei niet zo zijn favoriete groente is ( behalve in soep)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?