Vissalade met venkel, sinaasappel en spinazie
Het pocheren (van eieren, vis, zelfs vlees als kip) is vaak een geheimpje van de chef. En het is heel gezond bovendien !
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g tongfilet
- 2 sinaasappels
- 1 grote venkelknol
- 100 g spinazie
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 30 g walnoten
- 20 g rozijnen (sultana's)
Bereidingswijze
- Pocheer de vis twee minuten in gezouten water. Laat de vis afkoelen.
- Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Verwijder ook eventuele pitten.
- Snij de venkel in kleine stukje en meng ze samen met sinaasappel door de spinazieblaadjes.
- Breng op smaak met olijfolie, wat zout en peper.
- Voeg walnoten en rozijnen toe aan deze sla.
- Meng en dien meteen op.
Tip
Tips van de chef: Je kunt zelfs overschotjes van vis gebruiken voor dit recept! Aarzel ook niet om kruiden aan het kokende pocheerwater toe te voegen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?