Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. (Pocheren is een eenvoudige en doeltreffende manier om vis te bereiden, door onderdompeling in een niet-kokende vloeistof. Pocheren is niet koken! De vissen of stukken vis moeten wel van gelijke grootte en dikte zijn om gelijkmatig te kunnen garen)Pocheer de witte vis en zalm in de visfumet tot ze halfgaar zijn. De vis uit het kookvocht halen en in een ovenschotel schikken.De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blone roux. De ingekookte visfumet onder de warme roux mengen. Dan witte wijn en room toevoegen. Opnieuw laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout.De champignons, prei en tomaat stoven in een beetje boter en onder de roux mengen. Van het vuur halen en er de garnalen en gemalen kaas (niet alles) doorroeren.De visblokjes overgieten met de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven van 180c°.TIP: lekker met stokbrood of pureeSmakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door hedwigske op 03 januari 2015 om 12u20

heel lekker recept en niet moeilijk om te maken

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?