Vislasagne met prei en spinazie
Zin in vis én in lasagne? Gebruik verse vis, prei en spinazie voor een heerlijke ovenschotel waar iedereen van smult. Complimentjes gegarandeerd!
160 min
Ingrediënten voor 6 personen
- Stalen 3 Prei
- Zakken 2 Spinazie
- Kg 300 Kabeljauwhaasje
- Kg 300 Zalmfilet
- Gr 250 Gemalen kaas
- Gr 20 Bloem
- Gr 50 Boter
- Liter 1/2 Melk
- Blokje 1 Visbouillon
- Muskaatnoot
Bereidingswijze
- Bechamelsaus . Smelt de boter en voeg de bloem toe .laat goed uitdrogen en voeg de melk en bouillon blokje toe . Breng aan de kook en voeg er de witte wijn toe. Laat mooi indikken en. Voeg er 150 Gr gemalen kaas toe .
- Snij de Preistengels overlangs in twee . Kook gaar in gezouten water en laat uitlekken . Stoof de gewassen spinazieblaadjes kort aan in wat boter . Maak af met muskaatnoot peper en zout .
- Bedek de bodem met boter en leg een laagje bechamelsaus op de bodem. Schik daarna de spinazie erop . Leg daarop vier lasagnebladen . Vervolgens weer wat bechamelsaus .
- Snij de zalm en kabeljauw in lange repen en schik ze om beurt in de schaal . Kruid met peper en zout . Snij de mozzarella overlangs in fijne plakken . Schik hiervan de helft op de vis . Leg terug vier lasagnebladen .
- Bedek met gestoofde preirepen en bedek met de overige plakken mozzarella . Schik terug lasagnebladen . Bestrijk alles met de overige bechamelsaus en bestrooi met de gemalen kaas . Werk af met paneermeel en wat boter en bak gedurende een uur in een voorverwarmde oven gedurende een uur op 180 graden .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?