Recept 05 (0 stemmen)

VIS; ZEEDUIVEL-MOOTJES met GEPOFTE PAPRIKA-SAUS en zoetzure bospeentjes

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. s Middags voorbereiden
  2. Saus;
  3. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verpak de paprikas in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen in de folie. Verwijder daarna vel en zaadjes van de paprika
  4. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verwarm een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de ui en sjalotjes glazig
  5. Voeg paprika en tijm toe. Schenk de bouillon en room erbij, breng aan de kook en laat circa 4 minuten zachtjes koken. Verwijder de takjes tijm.
  6. Pureer de saus met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met een beetje zeezout. Schenk door een bolzeef in een schone pan.
  7. Schil de bospeentjes en snijd de bospeentjes in lange schuine stukken van 3 millimeter dik. Blancheer ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet op een zeef, spoel direct koud af en laat goed uitlekken
  8. Breng dragonazijn met honing, laurier en de rasp van een halve mandarijn aan de kook en schenk over de worteltjes. Laat minstens 10 minuten marineren.
  9. s Avonds afmaken
  10. Bestrooi de zeeduivel mootjes aan beide kanten licht met een beetje zeezout en zet onder lichte druk minimaal 15 minuten in de koelkast.
  11. Dep de zeeduivelmoten droog. Meng bloem met kerriepoeder, druk de beide platte kanten van de moten in het bloemmengsel
  12. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de mootjes in circa 5 minuten om en om op middelhoog vuur tot het visvlees net niet meer glazig is.
  13. Laat de bospeentjes op een zeef uitlekken. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en verwarm hierin de bospeentjes.
  14. Verwarm de saus en schuim op met de staafmixer.
  15. Leg de zeeduivelmootjes op bord. Verdeel de bospeentjes er langs, leg de frisée erop en schenk de schuimige paprikasaus erbij.
  16. .

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?