prei en champignons in stukken snijden en (apart) stoven in een weinig vetstof, kruiden met peper en zout
vis in 2 stukken snijden, witte wijn en visfumet aan de kook brengen, hierin de vis zachtjes laten pocheren (+/- 6 min (afhankelijk van de grootte van de stukken vis), op stand 3 à 4 indien schaal tot 9)
vis laten uitlekken (stoofvocht NIET weggieten)
boter smelten en bloem onderroeren, aanlengen met het stoofvocht van de vis tot een gebonden roux, 5 à 10 min zachtjes laten pruttelen (regelmatig blijven roeren zodat de saus niet aanbrandt)
roux kruiden met peper, zout en muskaatnoot, en een paar druppels citroensap toevoegen
de gestoofde champignons onder de roux mengen
verdeel de gestoofde prei op de bodem van 2 individuele ovenschaaltjes
verdeel hierop per schaaltje een stuk zalm en een stuk kabeljauw
strooi hierop de garnalen en verdeel de champignonsaus over de schaaltjes
kaas over strooien en in de voorverwarmde oven (op 200° à 220°) 20 min laten gratineren
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door troubs op 03 april 2013 om 01u27
lekker receptje :)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?