viooltjesbavarois

3 (3)
120 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

 1. zanddeeg:
 2. Mix de bloem, amandelpoeder, 30gr suiker, zachte boter en 20gr eierdooier tot een homogene massa. Bak op 170°C op een bakplaat één grote koek (ongeveer 1/2 cm dik) gedurende ongeveer 10 minuten. Dessertringen lichtjes invetten met olie en keukenrol. Na het bakken vormpjes uitsteken met de dessertringen en laten afkoelen op een rooster. (koekjes blijven in de ringen)
 3. bavarois:
 4. 6 gelatineblaadjes weken in koud water.
 5. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg zowel het merg als het stokje bij de melk en de room. Voeg 1dl viooltjessiroop toe. Het melkmengsel koken tot aan het kookpunt. Ondertussen 3 eierdooiers met 75gr suiker mixen tot een lichtgele-witachtige massa. Het eimengsel bij de gekookte melk voegen en terugbrengen tot net aan het kookpunt. De uitgeknepen gelatineblaadjes en de platte kaas. Het mengsel laten afkoelen totdat het al een beetje gebonden is (niet te lobbig). Dit mengsel bij in de dessertringen gieten, zorg ervoor dat er nog minstens een randje van 2mm vrij blijft. Laat dit enkele uren opstijven in de ijskast.
 6. viooltjeslaagje:
 7. Week 2 gelatineblaadjes in koud water.
 8. Warm 1dl viooltjessiroop op en voeg er de gelatineblaadjes bij. Lepel dit op het dessertje en laat half opstijven.
 9. suikerviooltjes:
 10. Klop het eiwit met een vork even los. Strijk met een penseeltje de viooltjes in met eiwit. Strooi er wat kristalsuiker overheen, zowel onder als boven. Laat de viooltjes drogen in de oven op 50°C. Dit kan enkele uren duren, tussendoor af en toe voelen of ze hard zijn. De dessertjes garneren met de gesuikerde viooltjes.
 11. De volledig opgesteven dessertjes kan je best ontvormen door langs onder een recht glas door te duwen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door ilse wouters op 12 juni 2013 om 04u52

de volgende keer maak ik het met papaversiroop waarvan ik nog een flesje gevonden heb...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?