Vijgencake met honingcrème en geroosterde amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de Solo samen met de bloem, de suiker en de eieren in een kom tot een glad beslag (dit kan eventueel ook in de keukenrobot). Voeg er een afgestreken eetlepel kaneelpoeder en stukjes fijngesneden gedroogde vijgen aan toe.
  3. Doe het beslag in een licht met Solo bestreken cakevorm en bak 40 minuten in de oven.
  4. Maak intussen de honingcrème. Meng hiervoor de mascarpone in een kom met het merg van een vanillestok en 3 eetlepels honing. Roer alles goed door elkaar tot een gladde crème.
  5. Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
  6. Haal de cake uit de oven, ontvorm hem en laat afkoelen op een rooster.

Tip

Leg twee plakjes vijgencake op een dessertbordje met een eetlepel honingcrème erbij. Werk af met wat geroosterde amandelschilfers. Heerlijk met een dampend glaasje verse Marokkaanse muntthee!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Kittykatje op 05 juli 2016 om 17u27

Wat moet je dan verder met de honingcrème en amandelen doen?

Gepost door Solo op 07 juli 2016 om 12u54

Die gebruik je als decoratie op de cake Kittykatje :-)!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?