Vijgencake met honingcrème en geroosterde amandelen

3 (3)
60 min
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de Solo samen met de bloem, de suiker en de eieren in een kom tot een glad beslag (dit kan eventueel ook in de keukenrobot). Voeg er een afgestreken eetlepel kaneelpoeder en stukjes fijngesneden gedroogde vijgen aan toe.
  3. Doe het beslag in een licht met Solo bestreken cakevorm en bak 40 minuten in de oven.
  4. Maak intussen de honingcrème. Meng hiervoor de mascarpone in een kom met het merg van een vanillestok en 3 eetlepels honing. Roer alles goed door elkaar tot een gladde crème.
  5. Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
  6. Haal de cake uit de oven, ontvorm hem en laat afkoelen op een rooster.

Tip

Leg twee plakjes vijgencake op een dessertbordje met een eetlepel honingcrème erbij. Werk af met wat geroosterde amandelschilfers. Heerlijk met een dampend glaasje verse Marokkaanse muntthee!

Heb je nog wat gedroogde vijgen over? Gebruik er dan gerust een of twee als extra garnituur op elk bord.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Kittykatje op 05 juli 2016 om 15u27

Wat moet je dan verder met de honingcrème en amandelen doen?

Gepost door Solo op 07 juli 2016 om 10u54

Die gebruik je als decoratie op de cake Kittykatje :-)!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?