VIJGEN met PORT en GEITENKAAS.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vijgen met geitenkaas op toast
  2. Dit ziet er al snel culinair uit. Maar het is gelukkig eenvoudig te maken.
  3. Het zoet van de vijgen is heel lekker met het licht zure van de geitenkaas.
  4. Kies wel voor een romige geitenkaas met korst zoals het rolletje chevroux wat je in de meeste kaaswinkels en soms ook supermarkten kunt vinden.
  5. Je kunt de gemarineerde vijgen kant en klaar kopen bij je kaasspecialist of delicatessenzaak, maar ze zijn ook gemakkelijk zelf te maken. Je kunt alles lekker voorbereiden en dan op het laatst nog tien minuten bakken in de oven. Succes gegarandeerd.
  6. Halveer de vijgen en breng ze met de rode wijn, port, jeneverbessen en kaneelstokje aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en laat ze een half uurtje sudderen totdat ze zacht en zoet zijn.
  8. Als ze minder rijp zijn, moet het iets langer. Giet af en laat afkoelen.
  9. Verwarm de over voor op 180 graden.
  10. Leg de plakjes brood twee aan twee op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie.
  11. Leg daarop, per twee broodjes, drie dunne plakjes geitenkaas en drie halve vijgen.
  12. Bak 10 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren.
  13. Garneer met wat blaadjes basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?