Vijgen met gegratineerde sabayon

3 (3)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 vijgen
  • 5 eidooiers
  • 20 cl witte wijn
  • 1 scheutje cointreau of grand marnier
  • 80 g suiker
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 dl slagroom

Bereidingswijze

  1. Snijd de vijgen in partjes (6 of 8) en schik ze in schaaltjes of diepe borden.
  2. Klop de slagroom halfstijf met de kaneel.
  3. Klop de eidooiers, de witte wijn, de suiker en de Cointreau goed schuimig in een pannetje en zet de pan op een zacht vuurtje. Klop voortdurend tot je een luchtig en stevig eierschuim verkrijgt.
  4. Verdeel de sabayon over de vijgen en gratineer met behulp van een brandertje of onder de voorverwarmde grill op hoge stand.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door pokerenzo op 08 september 2011 om 19u23

Ennnn................Wat doe ja dan met de room!! Weer eens een onzorgvuldig recept.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?