Ingrediënten voor 4 personen
- 2 komkommers in dunne plakjes
- 3 el rijstwijn azijn
- zout
- 1 el soja saus
- 1 tl suiker
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl gember geperst
- mespunt cayenne peper
- vers gemalen zwarte peper
- 2 el sesam olie
- 3 el zonnebloem olie
- 3 lente uitjes in ragfijne ringetjes
- 1 handje vers gehakte koriander
Bereidingswijze
- Bestrooi de plakjes komkommer met zout en laat het vocht eruit trekken in een klein uurtje. Spoel af en dep de plakjes droog.
- Mix rijstazijn, sojasaus, suiker, knoflook, cayennepeper, en zwarte peper in een schaal. Voeg beide soorten olie toe en meng de komkommer, koriander en lente-uitjes hier doorheen. Mag weer even in de koelkast en dan lekker fris serveren.Simpel, maar zó lekker!
- Bron telegraaf Felix Wilbrink
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Loetje123 op 08 juni 2014 om 14u00
Dat kan niet anders dan lekker smaken. Ik ben gek op koriander , mijn man niet echt: hij vindt het naar zeepsop smaken. Het inderdaad wel wat glad in de mond, maar ik geniet er van. Ook in de Tom Yam Kung- soep
Gepost door Love to Cook op 09 juni 2014 om 18u06
Helaas is mijn man ook niet zo'n fan van koriander. Ikzelf ben er ook dol op. Dus maken we maar 2 schaaltjes met twee smaken. is iedereen happy. Groetjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?