Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

 1. Heb je dat nu ook altijd met een bosje lente-uitjes? Je hebt maar een beetje nodig, maar je zit wel met een heleboel stengels die je niet allemaal op maakt. Slimme tip? Snij ze klein en vries ze daarna in!
 2. Bewaar de gewassen bosui ringetjes bijvoorbeeld in een leeg waterflesje. Je schenkt precies de hoeveelheid eruit die je nodig hebt en dan weer vlug terug in de vriezer!!
 3. Rasp de stukjes kaas ( harde overgebleven stukjes , die niet meer te schaven zijn zonder dat je kaas rood wordt) in de keukenmachine doe ze in een plastic zakje en vries ze in.Zo heb je altijd geraspte kaas in voorraad en hoef je niet op het laatste moment naar een winkel te rennen om geraspte kaas te kopen.
 4. Ik gebruik oude en belegen kaas enz alle soorten kaasresten dus gewoon door elkaar.
 5. Gember kun je niet in kleine porties kopen.Je hebt dan altijd teveel, omdat je maar een paar cm nodig hebt en dan ligt die ( arme) gember maar vergeten te verschrompelen in je koelkast.
 6. Je kan gember bewaren in de diepvries. Wikkel het gewoon in plastic folie en leg het daarna gewoon in de diepvries.
 7. Als je dan eens verse gember nodig hebt, open je het plasic folie, snij je de gewenste hoeveelheid af en stop je de rest weer gewoon terug.
 8. Bovendien is bevroren gember veel gemakkelijker te raspen!!
 9. Limoen !! Ook zo iets. Snij de limoenen in vieren , verpak ze in een plastic zakje losjes van elkaar en.... yes altijd verse limoen voorhanden.
 10. En als het nog zomer mocht worden dan mieter je enkele partjes in een kan water met wat ijsblokjes om de nodige dorst te lessen.
 11. ( DAT IK HIERBOVEN WAT RAAR HEB INGEVULD MOETEN JULLIE ME MAAR VERGEVEN, WANT DAT KON NIET ANDERS IK WOU GRAAG DEZE HANDIGHEIDJES MET JULLIE DELEN.)

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 11 mei 2012 om 22u55

Hoi Monique, Ja dat is een heel aardig eindje. Ik kreeg deze tips van een vriendin. Ondanks dat ik slechts 5 minuten van een grote supermarkt woon , zijn deze tips voor het bewaren best handig.Ik gebruik deze produkten n.l erg vaak. Groetjes Solo vriendin Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?