Recept 55***** (2 stemmen)

Vier keer de lekkerste aardappelsalades

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AAHH AARDAPPELGERECHTEN

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Aardappeltjes met sjalotjes en vinaigrette
  2. 1 kg nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zeezout, versgemalen peper, 1 theelepel Dijon mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, 6 eetlepels extra vergine olijfolie, 3 sjalotjes,fijngesneden, handvol verse platte peterselie (grof gesneden).
  3. Bereiding (30 minuten).
  4. Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat ze iets afkoelen. Klop de mosterd op met de azijn en voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de sjalot en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelen door de sjalot-peterselie-vinaigrette.
  5. ----
  6. Aardappeltjes met knoflookmayonaise en tuinkers
  7. 1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zout en versgemalen zwarte peper, 1 eierdooier, 1 theelepel (Engelse)mosterd, 6 dl. extra vergine olijfolie, 1 teen knoflook, citroensap, 2 bakjes tuinkers, extra nodig een vijzel.
  8. Bereiding (30 min).
  9. Kook de aardappeltjes in water met zout gaar, giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat ze iets afkoelen. Maak de mayonaise door de eierdooier en mosterd door elkaar te kloppen. Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe, na 1 1/2 dl kun je de rest wat sneller toevoegen. Blijf kloppen. Stamp de knoflook en een snufje zout in de vijzel fijn en voeg aan de mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje ctroensap. Giet de knoflookmayonaise over de aardappeltjes. Leg de bakjes tuinkers op hun zijkant en snij de steeltjes dicht bij de aarde af. Als de tuinkers wat viezig is ,was deze dan even,voordat je ze door de aardappeltjes spatelt.
  10. --
  11. Aardappeltjes met crème fraîche en munt
  12. 1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend, zout, versgemalen zwarte peper, 1 (liefst biologische)citroen, 2 1/2 dl creme fraiche, handvol verse munt ( heel fijngesneden), eventueel 1 dikke rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden.
  13. Bereiding (30 minuten).
  14. Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat iets afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers uit. Schep de creme fraiche, de citroenrasp en het sap door de aardappels en voeg peper en zout toe naar smaak. Roer de munt en eventuele rode peper erdoor en strooi tenslotte nog wat over de salade.
  15. ----
  16. Aardappeltjes met zure room, bieslook en pancetta
  17. 1 kilo nieuwe aardappeltjes, schoongeboend, zeezout, versgemalen zwarte peper, 150 gram pancetta of bacon (in plakjes), handvol grof kruim van oud brood, 2 1/2 dl zure room, bosje verse bieslook,fijngesneden.
  18. Bereiding (30 minuten).
  19. Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken. Halveer ze en laat iets afkoelen. Bak de pancetta knapperig,breek in stukjes en houd apart. Bak het broodkruim in het bakvet van de pancetta knapperig. Schep de zure room, zout en peper door de aardappelen. Spatel de pancetta en het grootste deel van het broodkruim erdoor. Bestrooi met de bieslook en de rest van het broodkruim en serveer

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie