Victoria-sandwichcake

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 180°C. vet 2 ronde bakblikken in en leg op de bodem van beide een vel bakpapier.
  2. zeef het bakmeel en het bakpoeder in een kom en voeg de boter, suiker en eieren toe. roer alles door elkaar en klop het tot een glad beslag.
  3. verdeel het beslag gelijkmatig over de ingevette bakblikken. en strijk de bovenkant vlak.
  4. bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven of tot de cakes goed gerezen en goudbruin zijn, en terugveren als je zachtjes op de cake duwt.
  5. laat de cakes 5 minuten in de bakblikken afkoelen, haal ze er dan uit en trek het bakpapier eraf. laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
  6. schep de frambozenjam, slagroom en halve aardbeien op de ene cake en leg de andere erbovenop. bestuif de Victoria-sandwichcake met poedersuiker en serveer hem.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?