Vichyssoise met gerookte zalm

Ingrediënten voor 24 personen

Bereidingswijze

  1. Koud amusesoepje of voorgerecht voor 4 personen.
  2. Verhit de boter in een koekenpan op laag
  3. vuur. Schep hierin de prei en ui 2-3 min.om zonder ze te laten kleuren.
  4. Voeg de bleekselderij, aardappel, peterselie,bieslook en kippenbouillon toe.
  5. Breng aan de kook op hoog vuur, schakel het vuur laag en laat de soep 10 min.pruttelen of tot de aardappel gaar is.
  6. Laat afkoelen.Voeg de zalmsnippers toe en pureer
  7. in een keukenmachine of met de staafmixer, in gedeelten.
  8. Zeef de soep eventueel en zet tot gebruik in de koelkast.
  9. Roer vlak voor het serveren de room door de soep en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  10. Schep de koude soep in kopjes of glaasjes en garneer met zalmeitjes, bieslook en versgemalen zwarte peper.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?