Ingrediënten voor 24 personen
- 30 gr ongezouten boter
- 2 preien in ringetjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 1 grote kruimige aardappel in blokjes
- 1 el gesnipperde bieslook + extra ter garnering
- 1 liter kippenbouillon
- 150 gr gerookte zalm in stukjes
- 300 ml slagroom of kookroom
- zalmeitjes ter garnering
- 1 el gesnipperde bladpeterselie
Bereidingswijze
- Koud amusesoepje of voorgerecht voor 4 personen.
- Verhit de boter in een koekenpan op laag
- vuur. Schep hierin de prei en ui 2-3 min.om zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de bleekselderij, aardappel, peterselie,bieslook en kippenbouillon toe.
- Breng aan de kook op hoog vuur, schakel het vuur laag en laat de soep 10 min.pruttelen of tot de aardappel gaar is.
- Laat afkoelen.Voeg de zalmsnippers toe en pureer
- in een keukenmachine of met de staafmixer, in gedeelten.
- Zeef de soep eventueel en zet tot gebruik in de koelkast.
- Roer vlak voor het serveren de room door de soep en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Schep de koude soep in kopjes of glaasjes en garneer met zalmeitjes, bieslook en versgemalen zwarte peper.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?