Altijd weten wat je gaat eten?
Vichysoise
Bereidingswijze
- Was de prei en snij ze in ringen.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Stoof de prei aan in de Solo onder deksel, voeg de
- bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat ongeveer 20 minuten
- zachtjes sudderen.
- Mix de soep grondig met een staafmixer. Voor een
- mooie romige soep kun je deze best nog door een heel
- fijne zeef doen.
- Roer de zure room en de room door de soep en kruid
- af met peper van de molen en zeezout. Laat afkoelen
- en zet de soep dan in de koelkast tot ze heel koud is.
- Serveer de Vichysoise als hapje of als voorgerechtje.
- Smaak ze net voor het opdienen nogmaals af.
- Koud kan ze namelijk wat flauwer smaken dan warm.
- Bestrooi net voor het opdienen met wat fijngesnipperde lente-uitjes.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door blakie op 07 maart 2016 om 16u59
Ziet er makkelijk uit ! Ga,eens proberen !
Gepost door Solo op 11 maart 2016 om 16u56
Succes!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?