Vetarme Franse Toast
Dit is een makkelijke variatie op het basisrecept voor wentelteefjes, maar er worden minder vetten gebruikt! Serveer met fruit of suikervrije ahornsiroop.
15 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 70 gram eivervanger
- 160 ml magere melk
- 1 tl vanille-extract
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 6 sneden volkorenbrood
Bereidingswijze
- Klop de eiervervanger, melk, vanille en kaneel door elkaar. Dop de sneetjes brood in het eimengsel aan beide kanten. Niet te lang in het eimengsel leggen, dan worden de sneden brood te doorweekt.
- Doe in een koekenpan een klein beetje boter en verwarm op middelhoog vuur. Leg de sneetjes brood in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin
- calorieën: 77 - Eiwit: 5,4G - Koolhydraten: 11,9G - Vezels: 2,3G - Suikers: 2,7G - Vetten: 1,3G - Verzadigd Vet: 0,3G - Cholesterol: 0,8 Mg - Vitamine A : 132.1IU - Vitamine C: 0,1 Mg - Foliumzuur: 26,4 Mcg - Calcium: 68,7 Mg - Ijzer: 1,2 Mg - Magnesium: 10,4 Mg - Kalium: 130,9 Mg - Natrium: 152,7 Mg
Tip
Heb je geen eivervanger, gebruik dan 4 eieren. - Je kan ook wit brood gebruiken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?