Verslavend lekkere Oreo en / of Bastogne Truffels

Ingrediënten voor 6 personen

 • 20 oreo koekjes
 • 200 gr roomkaas naturel. Philadelphia
 • optioneel ( kneepje honing)

Bereidingswijze

 1. Oh, gevaarlijk lekker zijn deze truffels en ze zijn ook nog zó gemaakt. Heerlijk bij een kopje koffie, of thee, of zomaar tussendoor. Maal de koekjes tot kruimels in de keukenmachine. Neem een stuk of 6 volle eetlepels uit de kom en zet deze apart.
 2. Voeg de roomkaas en ( als je van zoeter houdt een kneepje honing toe) en draai alles tot een homogene massa. En dan kan het knoeien en kliederen beginnen, want de balletjes tot truffels draaien gaat gewoon met schone handjes.
 3. Leg de truffels op een bord, waarop bakpapier ligt en zet ze 45 minuten in de koelkast, of een kwartiertje in de vriezer om op te stijven.
 4. Rol de balletjes door de achtergehouden koekkruimels en voilà oreo truffels. In een bakje, of goed afgedekt met folie zijn ze 4-5 dagen houdbaar.
 5. Variatie: Smelt een hoeveelheid witte of pure chocolade en rol met een lepel de balletjes erdoor. Leg ze op bakpapier en bestrooi ze met kruimels. Geeft een prachtig effect op witte chocolade. Laat ze uitharden en breek dan pas de chocolade "uitlopertjes" eraf.
 6. En......... Bastogne truffels of.... speculaastruffels... Hoe lekker klinkt dat? Mooi om te serveren bij een High Tea.
 7. BASTOGNE TRUFFELS
 8. 1 pak Bastogne koeken (260 gram) 1 pakje Monchou (100 gram)
 9. 400 gram witte chocolade 2 eetlepels koekkruiden
 10. Koekjes fijn malen. Dan monchou erdoor heen. Hak 550 gram witte chocolade fijn en meng door het geheel.
 11. Maak balletjes van gelijke grootte en zet een kwartier in de vriezer om op te stijven.
 12. Smelt de chocolade au bain marie en rol de balletjes door de chocolade. Leg op bakpapier en bestrooi met koekkruiden Laat uitharden. Bewaar in de koelkast maximaal 5 dagen, maar of ze het zolang redden??? Ze zijn verslavend lekker namelijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 29 februari 2016 om 21u19

Onze gasten ( en wij ook) waren er dol op. Alles op en voor herhaling vatbaar.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?