Recept 45**** (11 stemmen)

Versierde zandkoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

zandkoekjes

tijd
70 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem met de maïzena en ½ tl zout boven een kom. Meng de suiker erdoor. Snijd de koude margarine met 2 messen door de bloem in hele kleine stukjes, of snijd de margarine eerst in kleine stukjes en plet deze met een vork door de bloem.
  2. Kneed alle ingrediënten zo snel mogelijk met 1 hand goed door elkaar en vorm er een bal van. Rol de deegbal in plasticfolie en laat het deeg minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkblad dun uit met een deegroller. Ca. 3-4 mm dikte. Steek er met behulp van de vormpjes leuke koekjes uit. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat.
  4. Vorm van de deegresten weer een bal, rol deze uit tot een lap en steek er weer koekjes uit. Ga net zo lang zo door totdat al het deeg op is en de koekjes op de bakplaat liggen. Versier de koekjes eventueel met de nootjes en/of garneersnoepjes.
  5. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin.
  6. Schep de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen en knapperig worden.
  7. Garneer de koekjes met glazuur en/of bestrooi ze met suiker of garneersnoepjes. Lekker bij de thee of warme chocolademelk.
Tip

Maak zelf glazuur door 150 g poedersuiker in een kom te zeven. Roer er 1 losgeklopt eiwit door en blijf roeren met een lepel tot het glazuur begint te glanzen. Je kan ook enkele druppels kleurstof of citroensap toevoegen.

Ingrediëntenvoor 15 personen

  • 150 g bloem
  • 50 g Maïzena Plus
  • 100 g griessuiker
  • 150 g koude margarine
  • nootjes, garneersnoepjes, glazuur, etc. om mee te garneren
  • Extra:
  • met bakpapier beklede bakplaat
  • koekjes-uitsteekvormpjes

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie